Pagini

Biografi




Dan Spataru - Mimibiografie

Dan George Spataru s-a nascut la 2 octombrie 1939 comuna Aliman ,judetul Constanta a murit la data de 8 septembrie 2004 la Bucuresti. SA NU-L UITAM NICIODATA PE DAN SPATARU.
''Credeti ca o sa ma uite lumea? Aceasta a fost una dintre ultimele intrebari pe care si le-a pus Dan Spataru.
Dan s-a nascut intr-o familie de invatatori Gheorghina si Aurel Spataru. Si-a petrecut copilaria si adolescenta la Aliman,comuna natala in Ion Corvin si la Medgidia,alaturi de sora mai mare Puica(Maria Nicola) si a bunicilor agricultori.
Caii erau pasiunea lui de copil,mai tarziu a aparut o alta pasiune mult mai puternica aceea pentru fotbal.
Dan a crescut printre povestile bunicilorsi a cantecelor interpretate de parinti.Cand avea 12 ani, mama sa amurit,iar cei doi copii s-au mutat la Medgidia la o matusa pentru a indeplini dorinta mamei ''copiii mei sa invete carte''.
Aici Dan a facut liceul si a inceput cariera de fotbalist. Postul pe care a evoluat a fost cel de mijlocas. Ajucat la ''Progresul'' apoi la ''Stiinta Bucuresti.
In anul 3 la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a trebuit sa se lase de fotbal ,avea hernie de disc. S-a dedicat scolii si muzicii.
Dan Spataru era student cand a inceput sa cante la ''Casa Studentilor '' in anul 1962. A inceput cu muzica italiana,fiind la moda atunci. Dragostea pentru muzica a mostenit-o din familie tatal sa cantand l vioara.
Camelia Dascalescu a fost aceea care l-a descoperit. L-a ascultat odata la ''Mon Jardin si a facut cu el primele lectii. Primele piese interpretate de Dan au fost de Camelia Dascalescu si amintesc aici piesele ''Cine sunt eu? pe versurile Roxanei Popescu si ''Eu sunt sentimental'' text G. Gheorghiu.
Odata la o terasa l-a intalnit Temistocle Popa care i-a facut aproape toate slagarele cine oare nu-si aminteste ''Maicuta iti multumesc''text E.Mirea ''Spune-mi unde spune-mi cine text Mircea Block ''Prietene'' text Aurel Storin ''Si cat voi trai, voi iubi'' text O. Dumitru.
In anul 1972 o cunoaste pe viitoarea sotie, Sida la Teatrul Fantasio din Constanta. S-au casatorit in 1974 si o fata pe nume Dana. Dupa marturiile sotiei Dan Spataru a fost un familist convins si un model de tatic. A urmat un lung sir de slagare ''Tarancuta, tarancuta'' muzica Ion Vasilescu text M. Maximilian ''Nu m-am gandit la despartire'', ''Te-asteapta un om'' muzica Ion Cristinoiu text M. Dumbrava ''Nici o lacrima'' tot Ion Cristinoiu si text M. Dumbrava si multe altele.
Dan Spataru a batut, in Cuba, recordul la aplauze:16 minute si 19 secunde prin anul 1967 la Festivalul International in Cuba la Varadero
Discografie (partiala)

Best of 1996
Drumurile tineretii 2002
Pe drumul meu 2005
Raza mea de soare 2005
In memoriam vol.1 -2007
In memoriam vol.2-2007
DVD -Momente de aur 2009

Dan Spataru a slujit cantecul romanesc 40 de ani,lasand in urma lui un tezaur. Dan avea simtul slagarului si accepta sa cante doar ceea ce merita.
Poate de aceea melodiile sale nu plictisesc si nu vor plictisi niciodata si nu par desuete nici dupa zeci de ani.
Daca astazi asculti un cantec interpretat de Dan iti trepideaza picioarele, vrei sa dansezi sau sa simti cum ti se inmoaie sufletul si iti dau lacrimile.
Semn ca melodiile sale traiesc si semn ca MARELE ARTIST NU VA FI UITAT NICIODATA iar pentru DAN SPATARU SCENA ERA UN LOC SFANT isi respecta enorm Publicul azi 2 octombrie va multumim din suflet pentru toate cantecele frumoase pe care ni le-ati daruit si LA MULTI ANI,IN ETERNITATE!

Adrian Daminescu - Minibiografie

In dupa amiaza zilei de 2 octombrie 1956 la Timisoara, se nastea al doilea copil al cuplului Constantin si Aznif-Elisabeta Daminescu nascuta Ekmkgian-indragita soprana a scenei lirice din acea perioada.
Venit pe lume ca balsam menit sa aline suferinta pricinuita de pierderea prematura a primului nascut din familie (o superba fetita care pleaca in lumea astrelor la numai sase luni in urma unei raceli banale)
Adrian creste alaturi de parintii sai in Constanta unde tatal fusese mutat la pupitrul orchestrei Operei din Timisoara in anul 1955 la Constanta,unde fondeaza Teatrul de Opera, alcatuind o orchestra grandioasa.
Cativa ani mai tarziu infiinteaza si orchestra de mandoline a Clubului ''Igiena'', iar in 1968 la Filarmonica ''Marea Neagra'' fenomenala orchestra de 140 de membri, cu care castiga in tara si strainatate cele mai mari premii internationale.
In 1964 il aduce la Bucuresti pe marele coregraf Oleg Danovski, amandoi punand in scena cu mare succes ''Lacul lebedelor'' si ''Spargatorul de ''nuci'', lucrari muzicale pentru orchestra si balet ale marelui compozitor Petr Ilych Tchaikavsky.
La numai patru ani, tatal sau ii ia o vioara prima jucarie serioasa. Dar se pare ca numai aceasta jucarie nu i-a fost de ajuns. Drept pentru care atentia lui se indreapta spre pian.
Studiaza pianul pana la 12 ani, cand urmatorul instrument abordat a fost violoncelul pentru un parcurs de 16 ani.
Termina gimnaziul in cadrul Liceului de muzica din Constanta.Vacantele si le petrece la Timisoara la bunicii si matusile din partea tatalui (bunicul de origine germana si bunica de origine ceha) si la Bucuresti la bunicii materni de origine armeana. Cele trei influente ale arborelui sau genealogic, bine conturat in pamant romanesc, aveau sa-l modeleze pe tanarul Daminescu si sa-i influenteze viata artistica, personala, culinara si nu numai.
Este atras ca de un magnet de locuri cat mai tainice si pline de farmec de pe malul ghiolului din Mamaia, fiind contaminat cu virusul pescuitului ''boala'' de care sufera si azi.
La varsta de 9 ani participa la emisiunea ''Dialog la distanta'' realizata de Adrian Paunescu, unde interpreteaza cu mare succes cantoneta italiana ''Mama'', iar la varsta de 10 ani incepe sa gateasca alaturi de mama sa, care era si o desavarsita artista culinara.
Se inscrie la Liceul de muzica din Timisoara in anul 1970 la sugestia tatalui sau, care avea mare incredere in sistemul educational din acea zona a tarii.
In 1972 debuteaza ca violoncelist, percutionist si voce in grup ''Promuzica'' alaturi de Ilie Stepan, Perin Boyan, Erly Krauser si altii.
In toamna anului 1974 pleaca din Promuzica si infiinteaza impreuna cu Octavian Peagu propriul sau grup de Folk ''Progresiv Helicoidal'' din care mai faceau parte Tavi Stefanescu, Puiu Popa, Adina Valcea si Dana Popa.
Concomitent in vacante tanarul violoncelist evolua in fosa, sub bagheta tatalui sau atacand partituri cu un grad de dificultate egal cu al primului sau profesor atat de drag, Constantin Dornneanu.
La Festivalul ''Primavara  baladelor'' din 1975 la Bucuresti, grupul sau castiga sufragiile publicului si comisiei conduse de Adrian Paunescu, obtinand Premiul de Popularitate si cel mai bun grup al festivalului.
Intre anii 1975-1977 ultimii doi din liceu, studiaza cu d-na. profesoara Georgeta Stoleriu, canto la Dinu Lipatti.
In acelasi an, toamna este admis la Conservatorul ''Ciprian Porumbescu'', student la sectia canto avand profesori pe Ion Stoian, Georgeta Stoleriu si mai tarziu pe Ion Pop.
In Conservator pune bazele formatiei ''Basorelief'' impreuna cu Mircea si Adrian Romcescu, iar in 1980 infiinteaza grupul Rock-Blitz.
Se pare ca tanarul este atras de toate genurile de muzica de calitate iar interpretarea sa, pe masura. In 1983 grupul se destrama si Adrian devine solistul trupei Columna alaturi de Adrian Albulescu (Chitu)-chitara, Constantin Raducu (Costel)-tobe, Tolea-clape, Idu Barbu-clape, Anton Hasiasi -bass acea perioada trupa de varf in hard rock-ul autohton, ca si formatia Iris longeviva pana azi.
Pana in 1990 ramane solistul trupei Columna. In urma unui atac cerebral in 1987 maestrul Constantin Daminescu, inceteaza din viata. Neconditionat participa la evenimentele din decembrie 1989, fara sa faca nici o cerere pentru obtinerea titlului de revolutionar. Considera de datoria oricarui roman sa-si puna viata in slujba tarii sale in momentele de cumpana.
Pleaca la Londra in 14 februarie 1990 si in acelasi an se casatoreste cu frumoasa Francis Suzane Wocker, fiica ducelui de Essexin 30 iunie.
Participa in Anglia in acea perioada fierbinte la emisiuni tv. care priveau Romania si evenimentele recent petrecute. Mineriada din 13-15 iunie 1990 determina invitarea lui Adrian la emisiunea ''Gloria Hannifood'' la B.B.C 1
Puternic afectat de evenimentele anului, indurerat de conflictele politice si sociale nemeritate de tara sa compune ca un vizionar melodia Romania atat de valabila si azi inregistrarile fiind facute in studiourile lui Peter Wilson.
Piesa Romania devine cel mai apreciat hit romanesc al diasporei din toata lumea.
Se apleaca spre compozitie si isi face primul album
1995 ''Bucati din mine'' care cuprinde starea de spirit generala a poporului sau.
In 1992 revine in tata in urma divortului de Francis. In urma unei legaturi in decembrie 1997 se naste fiica Ana Elisabeta. Mama lui Adrian din pacate nu a reusit sa-si tina nepotica in brate desi si-ar fi dorit pt ca stelele au fost mai grabite sa o cheme la ele (mai 1977)
Compune muzica de film din a doua parte a anilor 1990. Se pare ca in urma acestei tragedii, a legaturii mai mult decat speciale cu mama sa si lipsit de prezenta si dragostea fiicei sale, dezamagit de directia in care se indreapta cultura romaneasca, Adrian se retrage in studioul sau dedicandu-se compozitiei, cu precadere muzica de film.
Compune ''Intoarcerea printului dragon'' coloane sonore pentru diverse case de film din strainatate, lasand in planul doi cariera de solist.
Creatia acelei perioade este radiografia exacta a starilor lui Adrian de neliniste dezamagire furie, resentimente regasindu-se in pasajele sale muzicale.
Anul 2005 a reprezentat anul de cotitura in viata privata aparand Dana, care i-a fost mama, sora si in egala masura sotie.
Adrian s-a intors la viata artistica, la scena la emisiuni televizate, spectacole, evenimente care pentru el au reprezentat o a doua nastere.
Ultimii ani au fost creatii scotand in evidenta un talent didactic nativ-pregatirea unui grup de copii talentati, pe care astazi ii promoveazain media (emisiunea lui Horia Moculescu ''Atentie se canta''

Silvia Dumitrescu - Minibiografie

S-a nascut la Bucuresti, pe data de 3 octombrie 1959.
A studiat pianul la varsta de 5 ani, dupa care a urmat cursurile Liceului de Muzica ''George Enescu'' invatand ca instrument principal pianul, apoi s-a transferat la Liceul de Filozofie-Istorie ''Zoia Kosmodemianskaia'' pe care l-a absolvit.
S-a inscris la Scoala Populara de Arta, la clasa profesorilor Mihaela Runceanu-Ionel Tudor. Apoi a urmat Facultatea de Muzica, sectia Pedagogie Muzicala si este licentiata in muzica.

1985 La sectiunea Interpretare la Festivalul Mamaia obtine Premiul 1
1985 Inceputul colaborarii ei cu compozitori de prestigiu si participarea Silviei la diverse inregistrari,emisiuni radio si Tv si tot in 1985 face un turneu in Germania.
1988 Incepe colaborarea cu compozitorii Doru Caplescu si Adrian Enescu,compozitori cu care a realizat si primul LP intitulat ''Cred in tine'' produs de Casa de discuri Electrecord.
1990-Primul recital al Silviei in cadrul Festivalului Mamaia succedat de un turneu in Italia.
1992-Participa la un concurs din Moscova numit ''9 slagare in studio'' organizat de Radiodifuziunea din Rusia unde obtine Premiul de Popularitate alaturi de compozitorul Marcel Dragomir si in acelasi an sustine un alt recital la Festivalul de muzica usoara Mamaia.
Colaborarea Silviei Dumitrescu cu trupa Holograf a inceput in anul 1992 cand au inceput un turneu lung in Olanda.
Timp de 2 ani, un impresar olandez s-a ocupat de concertele lor in Olanda si Germania.
1994-Sustine un recital la Festivalul ''Cerbul de Aur'' de la Brasov.
1995-Apare Cd-ul intitulat ''Provocare'' produs de Intercont Music si obtine Premiul 1 la sectiunea videoclip cu ''Lumea mea'',compozitia lui Florin Ochescu, videoclip realizat de Calin Catoiu si Aliosa Stoian sub patronajul Tele 7ABC si obtine premuil 3 la sectiunea discografie cu albumul ''Provocare''
1998-Isi lanseaza CD-UL intitulat ''Incredere''produs de G&S.
Si preda muzica la gradinite muzicale si canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arta.

Marian Nistor - Minibiografie

Marian Nistor este originar din satul Falfani, Comuna Stolnici, Arges. A urmat scoala generala in Bucuresti, oras in care s-a mutat la varsta de 5 ani cu familia.
Dupa cursurile elementare la Scoala Speciala de Muzica nr.1 unde a fost coleg cu Benone Sinulescu. A studiat la Liceul de Arta din Bucureti Dinu Lipatti din Bucuresti avandu-l coleg pe naistul Gheorghe Zamfir, la clasa prof. Fanica Luca.
In timpul stagiului militar la Timisoara ca transmisionist, cat si cu formatia de chitare.
Aurmat infiintarea propriei trupe alaturi de Ionel Samuila-chitara bass, Ionel Orban -clape, Nichi Rotarescu si George Mitrea-percutie, initial numita ''Stelele 23'' pentru ca fusese formata la Uzina 23 Augustsi ulterior Portativ.
Formatia descoperita de Margareta Paslaru, a mers la Teatrul de revista Constantin Tanase de unde a luat denumirea de Savoy la sugestia lui Arsinel Stroe, dupa numele salii Savoy unde prin anii'69-70 aveau loc repetitiile muzicale
A fost casatorit de 3 ori, prima data la varsta de 25 de ani cu Rodica Berceanu 18 ani cea cu care a avut singurul sau copil Radu Nistor si de care a divortat.
Dupa o relatie de 16 ani cu Dorina Paraschiv ''Tudorita'' relatie inceputa la o emisiune a lui Aristide Buhoiu s-a casatorit cu aceasta.
In 2011 Marian Nistor a primit titlul de cetatean de onoare al localitatii natale Stolnici.
Marian a devenit cunoscut nu numai prin muzica sa ci si prin bentita pe care o poarta permanent, aceasta devenind nu numai un accesoriu la moda ci si un adevarat simbol reprezentativ.
Marian Nistor detine o impresionanta colectie de bentite peste 300. Iar melodia ''Ciobanasul '' a devenit imnul UNICEF.
A obtinut alaturi de Savoy premii internationale la Berlin in 1973-Laureati al Festivalului Mondial al Tineretului si Studentilor si la Moscova in 1985. Tot la Moscova a luat premi si la Festivalul ''Garoafa rosie'' si in Germania, dar la Rostock obtine un alt premiu in 1986.
Piesa ''Domnisoara, domnisoara'' a ajuns in topul realizat de BBC si a stat pe primul loc patru saptamani la rand, si tot o luna a fost numaru unu in Suedia la Stockholm.
Melodia ''Frunza mea albastra'' pe versuri de Radu Stanca, cantata de Mirabela Dauer a figurat in clasamentul final '80 de ani de muzica in 80 de ani de radio al postului Radio Romania Actualitati
Discografie
Desi formatia a fost desfiintata in anul 1992, Marian compune si interpreteaza si astazi sub titulatura de Savoy, impreuna cu Dorina.
Amandoi au scos mai mule compilatii ce pastreaza sound-ul original avand impreuna 15 albume
1976-Iscalitura de lumina
1978-Lied cu fluturi
1980-Haiducul
1982-Apa trece, pietrele raman
1984-Eu sunt ca viata
1986-Floarea dorului
1987-Ultimul romantic 1
1987-Ultimul romantic 2
1989-Garoafa alba
1996-Domnisoara, domnisoara
1999-Biblia si pusca
A cantat alaturi de Mirabela Dauer ''Frunza mea albastra''
Cu Angela Similea a colaborat cel mai mult 15 ani si careia i-a scris si cele mai multe cantece, a mai colaborat cu Margareta Paslaru, Marina Voica, Dan Spataru, Corina Chiriac, Gabriel Dorobantu si altii din generatia mai tanara.
In cei peste 40 de ani de cand este pe scena a avut peste 10000 de spectacole
Adesea se afla in prim-plan prin voce, chitara, improvizatii si iscusite ritornele la nai.

Sergiu Cioiu - Minibiografie

Sergiu Cioiu s-a nascut pe data de 7 octombrie 1940, interpret a diferitelor cantece, apartinand multiplelor stiluri muzicale precum swing, folk, jazz si chanson, pe care le-a cantat personal si unic, adaugand adesea elemente de muzica populara si lautareasca.
Sergiu Cioiu este unul dintre foarte putinii interpreti romani care au adus un farmec muzical aparte scenei interpretative romanesti amintind, printre altii si de sansonistii francezi Edith Piaf si Yves Montand.
In Romania Sergiu Cioiu s-a facut cunoscut in anii 1960 interpret unic al compozitiilor unor autori totali, asa cum a fost Alexandru Mandy sau ale unor cantece scrise pe versuril glumet-ironice ale unor poeti precum cele compuse pe versurile lui Marin Sorescu.
De-a lungul anilor 1969-1970, Sergiu a interpretat si inregistrat si intinerat in diferite concerte, spectacole sau recitaluri atat in tara cat si in strainatate cantece scrise si compuse de Alexandru Mandy.
Printre acestea se numara si Tripticul Brancusi, compus din cantece avand nume omonime sculpturilor monumentale ale lui Constantin Brancusi din Targu Jiu ''Coloana Infinitului'', ''Masa tacerii'', ''Poarta sarutului'', respectiv ulterior ''Maiastra''.
Alte cantece compuse de Mandy si interpretate de Sergiu Cioiu sunt ''Glasul tau'', ''Cantecul vantului'' si ''Locul meu de pe pamant'' care au obtinut premii in interpretarea lui Sergiu la diferitele editi ale Festivalului de muzica usoara de la Mamaia.
Sergiu Cioiu a fost deasemenea protagonistul unui film muzical care se referea la Ansamblul Monumental a lui Brancusi, Tripticul, realizat de Paul Urmuzescu. Pelicula realizata de redactia muzicala a Radio Televiziunii Romane la Targu Jiu a fost filmata in intregime in parcul care adaposteste cele trei lucrari ale sculptorului Constantin Brancusi.

Laura Stoica - Minibiografie

Laura Stoica s-a nascut pe 10 octombrie 1967 la Alba-Iulia si fiind pasionata de muzica in anul 1986 a absolvit cursurile de canto clasic, profesor Emil Niculescu, la Scoala Populara de Arta din Targoviste, participand ulterior la toate concursurile muzicale pentru tinerele talente.
Urmatorul pas in cariera artistica l-a facut in 1989 cand a devenit solista a Teatrului de Revista ''TOMA CARAGIU'' din Ploiesti, timp de un an.
Chiar daca muzica a ramas pe primul loc, Laura a fost atrasa si de teatru astfel ca in 2000 a absolvit Facultatea de Teatru, Sectia Actorie, din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti in clasa Adrianei Popovici, fiind licentiata in Arta-Actorie, Universitatea Ecologica Bucuresti anii 1 si 2 profesor Adriana Popovici iar in anii 3 si 4 i-a avut profesori pe Constantin Codrescu, Vlad Radescu si Doru Ana.
In 1990 la Festivalul de la Mamaia, Laura Stoica se lansa in lumea muzicala, iar anul urmator fiind declarata cea mai buna solista pop-rock, iar melodia ''Un actor grabit'' de Bogdan Cristinoiu, melodia anului.
In perioada anilor 1987- 1991 Laura a participat la toate concursurile muzicale organizate in Romania pentru tinerele talente.
Cu o tenacitate impresionanta Laura s-a impus in fata juriilor de specialitate, cat si a iubitorilor de muzica pop.
Laura Stoica se afirma ca o vedeta consacrata, o cantareata originala, cu o voce bine formata si cu o interpretare nuantata ca si cu un joc scenic modern.
Primul ei album, intitulat ''Focul'' a aparut pe piata in 1994, iar de atunci melodiile ei au fost incluse pe diverse compilatii.
In 1997 lansand al doilea album ''Nici o stea''.
Laura Stoica a crezut ani la rand ca nu poate avea copii si se impacase cu acest gand. Stia ca pentru tot ceea ce ne ofera viata trbuie sa platim un pret si se gandea ca aceasta ar fi pretul pe care ea trebuie sa-l plateasca pentru talentul si cariera ei.
Sarcina a fost un minunat cadou de Craciun, cel mai frumos dar pe care l-a primit vreodata.
Insa nici ea si nici logodnicul ei, Cristian Margescu, baterist in trupa ei, nu au vrut sa faca acest anunt pana cand nu au avut certitudinea ca totul decurge normal. ''Copilul se va naste in septembrie, iar pana la venirea lui pe lume sunt hotarata sa-mi respect toate angajamentele privind concertele si sa pregatesc un nou album. Este felul in care vreau sa-i urez bun venit primului meu copil'', a marturisit Laura.
Dar soarta insa are planurile ei, din pacate pe data de 9 martie 2006 intr-un accident si-au pierdut vietile atat Laura cat si bateristul formatiei Cristian Margescu, au murit si acel micut nevinovat n-a avut noroc sa vina pe lume un destin atat de crud pentru Laura azi 10 octombrie ar fi fost ziua ei de nastere dar destinul a hotarat altceva pentru ea.
S-a scris multe despre Laura insa cel mai important lucru este faptul ca publicul a iubit-o inca la debutul ei in lumea muzicala iar vocea ei a cucerit iremediabil atat juriile de de specialisti, cat si iubitorii de muzica pop-rock.

Discografie
Un actor grabit-single-1992
Focul-1994
Nici o stea-1997
Oameni de zapada-compilatie-1997
Radio Hits compilatie-1998
Back Stage Live compilatie-1999
S-a schimbat album-2005
Da, Doamne cantec Best of-2007
Editie speciala DVD-2007
Focul-album reeditat-2008
Vino album-2009

Premii
1990 Mamaia-Trofeul de Interpretare cu cantecul Da, Doamne cantec muzica:Viorel Gavrila-text: Eugen Rotaru
Premiul de Telegenie al Carului de Televiziune 5
Premiul publicatiilor Melos si Adevarul
Premiul Asociatiei Artistilor Profesionisti din Romania

1990- Festivalul Bucuresti
Premiul 1-Creatie cu piesa Calator in pustiu
Premiul pentru cel mai bun debut muzical al anului 1990-Radiodifuziunea Romana
1992-Mamaia-Premiul 2 la creatie cu piesa Da, Doamne cantec.

Alexandru Andries - Minibiografie

Alexandru Andries s-a nascut pe 13 octombrie 1954 la Brasov.
Studiile le-a facut la Institutul de Arhitehtura ''Ion Mincu'' absolvit in 1980.
Membru in Uniunea Arhitectilor din 1980, in Uniunea Scriitorilor din Romania in 1994.
D.D.A.Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania din 1994, Asociatia Ziaristilor din Romania si in alte comitete.
Conferentiar doctor la Institutul de Arhitectura ''Ion Mincu''.
Debut solistic in 1974-Club A, Scenic in 1979-Festivalul de jazz&rock Brasov, cu trupa Basorelief si abia in 1984 discografic la Electrecord (Interioare)
Are la activ peste 3100 concerte pana in 2012.
De-a lungul sale liste de album s-a jucat cu vocea, chitara, pianul, percutiile electronice, muzicuta etc.
Desenaza mult
Un tip modest si extrem de simplu si interesant care nu conteneste sa se mire ca vine lumea sa-l vada.
Recunoscator lui Florian Lungu, din cauza caruia a inceput totul.
Un muzician si textier deosebit, cu armonii complexe si versuri inteligente.
Cartea Asteptand-o pe Maria in anul 1991, Pro Art&Architecture

Discografie:
Interioare-1983
Interiors-1984
Country&Western Greatest Hits-1985
Rock'n'roll-1986
Despre distante-1988
Trei oglinzi-1989
Interzis-1989
Azi-1990
Pofta vine mancand-1992
Vecinele mele 1,2,3...-1992
Atat de departe-1993
Nimic nou pe frontul de est-1994
Slow Burning Down-1994
Alexandru Andries-1994
Ultima repetitie-1995
Balaurul verde-1995
Hocus pocus-1995
Albumul alb-1996
Acasa-1996
Tacerile din piept-1996
Ungra-1996
In concert-1996
Singur -1997
Culori secrete-1998
Veede-n fata-1998
Alb-negru-1999
Texterioare-1999
Cantece pentru printesa-1999
Vreme rea-2000
Pe viu-2001
Muzica de divort-2001
Cantece de-a gata-2001

Turnee:
1993 Dublu A ,Turneul centrelor universitare impreuna cu Nicu Alifantis
2000 Dublu A,turneu in Canada, impreuna cu Nicu Alifantis si Raul Dudnic
2001 Interzis,turneu in Canada

Premii:
1982-Premiul ACIN pentru cel mai bun scurt metraj muzical acordat filmului de autor ''Despre distante''
Premiul 3 la Festivalul International de la Sofia pentru acelas film
1990-Premiul pentru cel mai vandut disc al anului (Album Interzis) oferit de Casa de Discuri Electrecord
Premiul trustului de presa Tineretul liber pentru intreaga activitate discografica
1992-Premiul pentru cel mai bun cantautor oferit de revista Vox&Rock si G.D.Service Total
1994-Premiul Interpretul anului oferit de Radio Contact
Premiul pentru cel mai bun cantautor oferit de revista Vox Pop&Rock
1999-Premiul pentru intreaga activitate oferit la Festivalul ''Om bun''
2000-Premiul Colegiului criticilor muzicali Romania pentru originalitate deosebita in creatia muzical-poetica
2001-Premiul Industriei Muzicale Romanesti la categoria ''Cel mai bun album jazz-blues-''Vreme rea''
Premiul de excelenta acordat de Radio Romania Tineret pentru colaborari
2002-Premiul Industriei Muzicale Romanesti la categoria ''Cel mai bun album jazz-blues-''Muzica de divort
2006 -Premiul special pentru cea mai prodigioasa activitate discografica-Premile muzicale-Radio Romania Actualitati editia a 4-a 12 martie 2006.

Liana Pauna - Minibiografie

Liana Pauna s-a nascut pe data de 16 octombrie 1990 la Campulung Muscel.
A debutat pe scena la varsta de 6 ani si recunoaste ca face muzica doar din pasiunea de a canta.
Absolventa a Scolii Populare de Arta din Campulung Muscel si a Liceului de Muzica ''George Enescu'' din Bucuresti.
In prezent Liana Pauna studiaza la Universitatea de Muzica ''George Enescu'' din Bucuresti si Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii Hyperion.
Are participari si premii importante la Festivalurile de muzica mari din tara dintre care amintesc doar Festivalul International ''Dan Spataru'', Festivalul ''Iulian Andreescu'' de la Turnu Severin, Festivalul Martisor Dorohoian dar si colaborari cu nume mari din muzica romaneasca cum ar fi: Marcel Pavel Monica Anghel, Iris, Cargo, Voltaj, Luminita Anghel, Aurelian Temisan, Sistem, Gabriel Dorobantu, Andreea Banica, Mihai Traistariu.
La Gabi Dorobantu, Liana i-a facut backing vocal la cateva piese ale sale.
Liana Pauna cucereste prin dezinvoltura, naturalete si modestie.
Pe langa muzica, Liana este atrasa de filme, fotografii si calatorii, se defineste ca fiind o persoana spontana, vesela si energica.
In ultimii ani a avut concerte in centrul Pitestiului si al orasului Campulung Muscel, in colaborare cu Institutii precum Casa de Cultura a Studentilor din Pitesti, Centrul Cultural Pitesti si Casa de Cultura a Sindicatelor din Campulung.
A avut prestatii live la televiziunea Muscel TV si este posibil sa aiba o colaborare mai speciala cu aceasta televiziune, si a mai cantat la televiziunea Alpha TV din Ploiesti.

Stefan Banica - Minibiografie

Stefan Banica s-a nascut la Bucuresti pe data de 18 octombrie 1967.
Joaca in piese de teatru si este prezent in 12 filme, zece a lbume in muzica si peste o mie de concerte in intreaga tara cu peste o suta de mii de spectatori.
Este casatorit cu Andreea Marin Banica si are doi copii un baiat pe nume Radu Stefan si o fata pe nume Ana Violeta.
Absolvent al Liceului Teoretic I.L.Caragiale, promotia 1985 IATC-sectia actorie, clasa prof. Ion Cojar, promotia 1990.
Stefan Banica jr. adora rock'n' rolul, oamenii talentati si detesta prostia.
Primul rol pe care l-a interpretat a fost Gurita in filmul serial ''Eroii nu au varsta'' in regia lui Mihai Constantinescu in anul 1984.
Actorul preferat a lui Stefan este Charlie Chaplin si ar dori sa joace alaturi de Anthony Hopkins.
Stefan se caracterizeaza in trei cuvinte: Lasa (1) Pe (2) Altii (3)
Stefan Banica jr.tine intotdeauna cont de parerile publicului despre el. Stefan este una dintre cele mai populare vedete din Romania iar simpla sa prezenta pe o scena in fata camerelor de luat vederi face ca multe inimi care apartin sexului frumos sa bata intr-un ritm alert, Stefan fiind cunoscut publicului mai intai ca actor si ulterior in muzica.
Cariera muzicala a inceput prin anul 1992 cand a inregistrat primul sa u album intitulat ''Un actor, un rock'n' roll.
In 1996 apare discul Te rock...frumos'', la acest album a colaborat pt prima data cu trupa Rock'n roll Band'' si a grupului vocal The'50 s'.
In anul 2000 Stefan Banica jr. scoate un nou album care se numeste ''Cel de acum'' care prin muzicalitate il reprezinta cel mai bine ca artist. Iar rasplata sa cea mai mare, pe langa succesul la public a fost incununat cu Premiul intai la Mamaia 2000cu piesa ''Poveste''.
Anul 2002 i-a aparut albumul intitulat ''De dragoste in toate felurile'' care a avut un imens succe.
Primul single ''Gaseste-mi un loc in inima ta'' aflandu-se multa vreme in primele pozitii ale topurilor din Romania. Al doilea extras pe single de pe acest album ''Te iubesc femeie'' s-a bucurat din nou de un real succes si datorita prezentei in videoclip alaturi de Andreea Marin.
Piesa ''Gaseste-mi un loc in inima ta'' a obtinut si primul loc la sectiunea Slagare Mamaia 2001.
Cariera lui Stefan Banica jr. atat muzicala cat si cea de actor, fiind incununata pana acum cu numeroase presii.
1987-Premiul ACIN de interpretare pentru rolul Mihai din Liceenii
1995-Cea mai buna emisiune de diverstiment TV-Ceaiul de la ora 5
1998-Cel mai bun cuplu muzical satiric TV-Popeasca & Banica, Moftul roman
1999-Premiul mari cupluri ale micului ecran-Popeasca & Banica
1999-Cel mai bun interpret rock, District-Dialog
2000-Locul 1 sectiunea slagare Festivalul Mamaia
2001- Cel mai bun album pop-rock, Premiile industriei muzicale Romanesti
2002-Locul intai la sectiunea slagare, Festivalul Mamaia, Cel mai bun cantaret Radio Romania
2002 Artistul anului Radio Romania
2002- Cel mai iubit interpret Radio Bucuresti
2002-Cel mai iubit cantaret, Surprize, surprize TVR
2003-Premiul TV K Lumea
2003-Cel mai bun cantaret, Radio Romania
2003-Vedeta anului, Actualitatea Muzicala
2003-Best Male, MTV
2004-Ordinul Cavalerului, Presedintia Romaniei DISC DE PLATINA-DE dragoste in...toate felurile
DISC DE AUR-Zori de zi
2005-Cea mai iubita trupa pop, rock,dance-Stefan Banica jr. si Rock'n'roll-in cadrul premiilor ''Cei mai iubiti''
2005-Cea mai iubita melodie a anului 2005- Veta in cadrul premiilor ''Cei mai iubiti' 'TVR.
2005-Cel mai iubit cuplu-Andreea si Stefan Banica jr. in cadrul premiilor ''Cei mai iubiti'' TVR.
2006-Cel mai bun interpret solo-Stefan Banica jr. Numele tau Premiile muzicale MTV Romania
2006-2007-TV Mania - Cea mai buna emisiune despre oameni obisnuiti-Dansez pentru tine-Pro TV
2007-MTV-Cea mai buna piesa- Stefan Banica jr. ft.Stefan Banica Sr.-Cum am ajuns sa te iubesc, Cel mai bun interpret solo-Toata lumea danseaza, Cea mai buna prestatie live
2008-Radio Romania Actualitati-cel mai bun interpret-Cel mai bun album pop ''Impreuna''
2008-DISC DE PLATINA-Albumul ''Impreuna''

Discografie
1992-Un actor, un rock'n'roll
1996-Te rock frumos
2000--Cel de acum
2001-De dragoste...in toate felurile
2003- In concert
Zori de zi-2004
2005- Numele tau
2005 -Duete+CD Numele tau
2007-Marile hituri CD +DVD
2008- Impreuna
2009-Un Craciun cu Stefan Banica jr.
2010-Super Love.

Mihaela Runceanu - Minibiografie

Mihaela Valentina Runceanu s-a nascut la Buzau pe data de 4 mai 1955. In anul 1970, cursurile la scoala elementara de pe langa Liceul de muzica si arte plastice din Buzau. Profesor de viora Eufrosina Tomescu, sotia directorului scolii, Constantin Tomescu. Urmeaza Liceul de muzica si arte plastice din Buzau, pe care il absolva, ca sef de promotie in anul 1974, iar in perioada liceului canta in orchestra simfonica a orasului, care se afla pe langa Casa oraseneasca de cultura. Alaturi de orchestra Simfonica din Buzau, efectueaza un turneu de cate o saptamana in Cehoslovacia si Ungaria. In 1972 castiga premiul intai la concursul ''Tineretea Buzoiana'' cu piesa ''Anilor'' de Petre Magdin, prima recunoastere publica a vocatiei de solist in muzica usoara. In 1974 este admisa la Conservatorul de Muzica ''Ciprian Porumbescu'' clasa prof. Victor Giuleanu cu media 9,95, urmand in paralel, cursurile Scolii Populare de Arta din Bucuresti, clasa de canto condusa de profesoara Nina Bercaru. In 1975 castiga Trofeul ''Steaua Litoralului'', Constanta si obtine premiul 1 la Festivalul ''Constelatii valcene'', de Ramnicu Valcea si debuteaza la radio cu o piesa in prima auditie a compoziitorului George Grigoriu. In februarie 1976 Mihaela Runceanu trece cu 10 pe linie la prima etapa la concursul TV ''Steaua fara nume''. Tot in 1976,obtine Premiul intai la Festivalul '' Lotca de aur'', Braila. Premiul 2 la Festivalul artei studentesti din Galati si tot premiul 2 la concursul ''Bucuresti '76'' La cea de a 9-a editie a Festivalului tineretii de la Amara (Ialomita) in perioda 5-8 august 1976, Mihaela castiga Trofeul tineretii. In 1978, Mihaela Runceanu absolva Conservatorul de muzica ''Ciprian Porumbescu'', Facultatea de pedagogie, muzicologie, compozitie cu lucrarea ''Muzica usoara romaneasca si rolul sau in societatea contemporana''-coordonator prof. Al. Leahu. In perioada 1978-1979, activeaza ca profesoara de vioara La Scoala generala de muzica din Braila. Canta cu formatiile ''Solaris''si ''Mefisto'' din localitate. In 1979-1980 activeaza ca profesoara de voiara la Liceul de muzica si arte plastice din Buzau pe care il absolvise cu numai sase ani in urma. Face parte din formatia Nona'' condusa de prof. Xenti Stanescu. In toamna anului 1980 Mihaela devine profesoara la Scoala Populara de Arta din Bucuresti, Corepetitor la aceeasi clasa, compozitorul Ionel Tudor. Dintre cei care i-au fost elevi se numara: Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Geanina Olaru, Madalina Manole, Dana Dorian, Nicola, Adrian Enache, Paula Mitrache, Miki (fosta solista a trupei K-Pital), Maria Botta, Marinela Chelaru de la grupul ''Voua'' si altii. In perioada 1980 -89, Mihaela canta la unele dintre cele mai renumite restaurante din Bucuresti cum ar fi: ''Intercontinental'', ''Bucuresti'', ,,Melody'', ''Continental'', ''Dorobanti'', Sinaia si Timisoara. Iar in timpul vacantelor in fiecara vara, canta pe litoral, numai la restaurante de mana intai ca Barul Paradis din Jupiter. In 1984, melodia E-adevarat iubirea mea, preluata din repertoriul international devine primul mare succes al Mihaelei. Iar la concursul Melodii'84 care a avut loc la inceputul anului 1985 melodia ''Sa crezi in dragostea mea '' de Ion Cristinoiu versuri Roxana Popescu obtine Premiul intai la sectiunea ''Preme auditii''. Aceasta este momentul in care Mihaela Runceanu devine una dintre cele mai apreciate de succes soliste ale Romaniei. Incepand cu anul 1985, Mihaela participa la un nr. mare de spectacole organizate in Bucuresti in special la Sala Radio, Sala Palatului sau in provincie numele ei devenind prin ani, o garantie sigura a calitatii spectacolelor respective, fiind solicitata tot mai des pentru inregistrari la Radio, TV si Electrecord. A efectuat turnee in Cehoslovacia in 1973, Ungaria tot in 1973, Bulgaria, URSS. Pe data de 29 0ctombrie 1989 Mihaela Runceanu participa la spectacolul -maraton de mare succes ''Start melodii'' '89 care are la Sala Radio. Mihaela Runceanu are un suucces imens fiind bisata de doua ori. De emotie ea va ingenunchea la aplauzele publicului. Pe 30 octombrie 1989, apare la electrecord ''Pentru voi, muguri noi'' si pe la miezul noptii Mihaela Runceanu fiind asasinata in propia sa garsoniera din Bucuresti situata pe Sos. Mihai Bravu, iar pe data de 2 noiembrie la doar 36 de ore de la comiterea crimei fiind prins sau prinsi cei care au ucis-o pe Mihaela. Iar pe data de 4 noiembrie 1989 Mihaela Runceanu este inmormantata la cimitirul ''Dumbrava'' din Buzau nu departe de celebrul grup statuar ''Rugaciunea'' a lui Constantin Brancusi.

Corina Chiriac - Minibiografie

Corina Chiriac s-a nascut pe data de 26 octombrie 1949 la Bucuresti
Cariera inca din copilarie a inceput sa fie atrasa de muzica, studiind pianul pentru o perioada de timp, iar apoi a urmat Scoala de Muzica, unde a studiat vioara timp de sase ani. In 1965 a debutat radiofonic la Casa de Cultura a Studentilor ''Grigore Preoteasa'' in cadrul concursului ''Debuturi'' unde a castigat premiul de popularitate al celui mai tanar concurent cu doua compozitii proprii si melodia ''Pe valea Prahovei'' de George Grigoriu. Presedintele juriului fiind George Grigoriu. In 1967 a intrat la IATC.I.L. Caragiale clasa de actorie. A debutat la Teatrul de Comedie din Bucuresti cu un rol secundar in piesa ''Sfantul''. Intre anii 1968-1969 a avut aparitii muzical literare in cadrul clubului de presa al Casei de Cultura a Studentilor ''Grigore Preoteasa''. In 1970 a debutat la Concursul TV. ''Steaua fara nume'' unde a obtinut nota 10, apoi s-a lansat pe plan national cu lucrarea ''Valurile Dunarii'' in acelasi an a inceput sa aiba aparitii peste hotare, iar debutul international l-a avut la ''Zilele culturii romane'' in Polonia. In 1971 a obtinut la Cerbul de Aur in editia a patra ''Cerbul de Bronz'' in acelasi an aparand si primul sau disc single la Electrecord. Dupa ce a terminat IATC a fost repartizata la Teatrul de Stat din Oradea, unde a activat ca actor si solist vocal. In 1973 a avut numeroase colaborari cu TVR-ul, Teatrul Constantin Tanase, diferite teatre din tara. In acelasi an a participat la Festivalul Mamaia unde a obtinut premiul comitetului de Stat al Radiodifuziunii Romane. In 1975 a reprezentat TVR la Festivalul de la Sopot -Polonia unde a obtinut premiul 1 ''Privighetoarea de Chilimbar'' al juriului. In 1979 este protagonista showuului tv. ''Eu sunt Corina'' primul show tv color realizat in Romania. Intre anii 1988-1994 a lucrat in SUA ca reprezentant delegat al RTV Romania. Cand a revenit in tara, 1994 a primit Diploma de Onoare la Festivalul International al Cantecului din Macedonia. In 1996 a fost directoarea Casei Romanesti la Jocurile Olimpice de la Atlanta,iar din luna octombrie a aceluiasi an a fost prezentatoarea si producatoarea emisiunii zilnice ''Clubul doamnelor'' ce a tinut 9 luni. In septembrie 1997 devine actor la Tetrul de Estrada ''Toma Caragiu '' din Ploiesti. Electrcordul a lansat albumul ''Opriti timpil-Mari succese vol.1 al Corinei in 2003. A primit din partea Tvr-ului ''Diploma de onoareTVR 50. In 2006 si tot in acelasi an apare si primul sau album de nuvele. Din 2007 este prezentatoarea emisiunii ''Sa v-amintiti duminica'' la postul Nationa TV. In 2009 a aparut albumul ''Martisor printisor''si ultimul album in 2010 ''O rochie de mireasa'' ce a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun album de muzica usoara in cadrul celei de a 9-a editii a Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati. De-a lungul activitatii sale artistice ,s-a remarcat cu slagarele ''Banii n-aduc fericirea '', ,,Strada sperantei'', ,,O clipa de sinceritate'', ''Opriti timpul '', ''Uita nostalgia'', ''Inima nu fii de piatra'', care au facut-o sa devina una dintre cele mai iubite cantarete de muzica usoara.

Mihaela Mihai - Minibiografie

Mihaela Mihai pe numele real Neagu Mihaela-Maria s-a nascut pe 27 octombrie 1946 la Giurgiu.
La nici doi ani a plecat cu parintii, initial la Craiova si apoi s-a stabilit la Bucuresti.
La varsta de 3 ani a ramas fara tata, mama s-a recasatorit si i-a facut un frate Doru Stanculescu, celebrul folkist. De mica i-a placut sa cante a urmat scoala si liceul de muzica, a luat lectii de pian si vioara si in clasa a 10-a a participat la un concurs la o Casa de Cultura din Bucuresti, interpretand o piesa al Margaretei Paslaru si Ave Maria unde obtine premiul intai acompaniata de Mihai (nepotul scriitorului Mihai Sadoveanu, fiul Tincutei Sadoveanu-cercetator in fizica atomica), la chitara este descoperita de Sorin Dumitrescu, regizor de televiziune si se lanseaza cu piesa ''La anii mei'', are succes si incepe sa colaboreze cu Radio si Televiziunea Romana.
Din clasa a 11-a este casatorita cu Mihai (Stihi) si celebrul actor Mircea Crisan ii alege numele de scena Mihaela Mihai pentru ca erau vesnic impreuna si Neagu sau Stihi nu erau potrivite.
Urmeaza Conservatorul si continua cariera muzicala participa la emisiuni,concerte in tara si in strainatate, inregistrari.
Participa la Cerbul de Aur cu melodiile ''Truli, Truli draga'' si  ''Glasul tau'' a lui Alexandru Mandy, un cantec inchinat Mariei Tanase, unde obtine o mentiune dar castiga admiratia publicului.
Incepe sa fie cunoscuta si apreciata si in Uniunea Sovietica, Polonia, Bulgaria, Germania de Est.
In 1970 filmeaza in ''Asediul'' si intre ea si regizorul Mircea Muresan se infiripa o frumoasa poveste de dragoste.
Semneaza un contract cu o Casa de productie muzicala din Franta (Philips) si pleaca la Paris, in tara este interzisa la radio si televiziune si ramane la Paris timp de 25 de ani.
Se recasatoreste cu francez, Maxime Dufour, patronul a doua societati de publicitate si comunicare, au impreuna o fata pe nume Isabella dar din cauza geloziei acestuia dupa 10 ani divorteaza.
Ramanand fara avere, pensie sau sprijin financiar din partea sotului, a urmat cursuri post universitare si apoi a dat la randul ei, cursuri pentru ziaristii de televiziune, iar cand a auzit de Revolutia din Romania a revenit imediat in tara.
Aici lovindu-se de cei care nu o mai acceptau pentru ca nu a stat in tara cu ei sa imparta salamul cu soia, dar s-a concentrat pe munca.
A creat si condus departamentul de publicitate al TVR, in urma rugamintii si invitatiei lui Razvan Teodorescu, presedintele Televiziunii la acea vreme.
La o receptie, la ambasada Romaniei din Paris, Mihaela Mihai si-a cunoscut si al treilea sot, Dumitru Ciausu dupa un an s-au casatorit si dupa patru ani au divortat.
Dupa ce a construit in anul 2000 Sindicatul artistilor liber profesionisti, in anul 2007 a simtit sa impartaseasca ideile si platforma Manifestului pentru Frumusetea Adevarata'', initiat de Dove iar in 2008 a canditat fara succes la Primaria Capitalei .
Albume:
2008 - Best of
Je't'aime-Best of 2008
Compilatii:
In lumea slagarului CD
Melodii de George Grigoriu CD
Parada slagarelor 2 CD
Te asteapta un un om - Slagare semnate de Ion Cristinoiu
Cateva cantece din repertoriul Mihaelei amintesc aici Daca iubesti fara speri, Ce vrei sa faci din mine?, Glasul tau, Inima de artist, De-ai fi tu salcie si multe altele.

Marcel Dragomir - Minibiografie

Marcel Dragomir s-a nascut la 30 octombrie 1944 la Campina jud.Prahova.
Studiile muzicale le-a inceput la Liceul George Enescu din Bucuresti intre anii1961-1966 cu Ion Tiganila si Constantin Cernaianu la clarinet, Viorel Cosma-istoria muzicii si continuind la Conservatorul din Bucuresti intre anii 1966-1971 cu Victor Ceaikovschi-teorie armonie, Stefan Niculescu-forme muzicale, Iosif Csire-citire de partituri, Constantin Romascanu-cor, Liviu Brumariu, Octavian Lazar Cosma, Ovidiu Varga-istoria muzicii, Emilia Comisel-folclor, Myriam Marbe-contrapunct si Cornelia Anghelescu-canto auxiliar.
Intre 1971-1982 a fost profesor la clarinet-saxofon la Scoala Populara de Arta din Bucuresti, redactor principal la sectia de creatie a Radiodifuziunii Romane din Bucuresti intre 1984-1994.
A sustinut emisiuni de radio si televiziune si a facut parte din jurii nationale si internationale de concursuri de muzica usoara de la Bratislava din 1972-1984-Dresda, 1986-Slincev Briag.
A fost distins cu premii de creatie la Festivalurile de muzica usoara de la Mamaia in 1974.
In 1979-Sopot Polonia, 1980 Rostock si R. D. Germania, Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor - 1979
Si cateva slagare amintesc aici ce poarta semnatura Marcel Dragomir Mai ramai si nu pleca -interpreta Aura Urziceanu, Te-am cautat - Marcel Dragomir, La revedere, Iubirea mea cu Sanda Ladosi, O iubire imposibila solista Elena Carstea, Pentru cine, pentru ce? Cornel Constantiniu, Esti iubirea mea dintai - Gabriel Dorobantu, Ma intorc la voi Gabi Dorobantu, Dorul vine, dorul pleaca, E bine, e foarte bine ambele piese canta Mirabela Dauer, Iubeste-ma de-ti plac asa cum sunt Angela Similea, Trenul galben fara cai si Nufarul alb cu Angela Similea, Fericirea are chipul tau, De cate ori iti spun la revedere, Toti tinerii pot fi prieteni, Saruta-ma de stii s-o faci ca vantul toate patru piesele interpreteaza Mihaela Runceanu, O viata de artist cu Mihaela Mihai, In locul tau si Secolul vitezei cu Corina Chiriac si Cornel Constantiniu, Sa pastram dragostea - Emilia Ditu, Cine crede in iubire tot Emilia Ditu, De iubire cu Stela Enache iar piesa Ciao amore, come stai de Marcel Dragomir a luat Trofeul Mamaia 2011 si interpretarea piesei de exceptie a tinerei soliste Andreea Olariu Piesa Un albastru infinit in 1976 cu Angela Similea
Marcel Dragomir a lansat la Electrecord albumele de autor in 1989-Nopti albe de dor cu Mirabela Dauer si in 1998 ''Un roman de iubire intr-un albastru infinit'' cu Angela Similea .
Marcel Dragomir a debutat componistic cu piesa N-astepta interpretata de Aurelian Andreescu
Muzica de teatru
Deva rade, canta si danseaza - 1977 revista muzicala in doua acte de Bogdan Caus muzica in colaborare cu Jolt Kerestely, premiera Deva, mai 1977 la Teatrul de Estrada, Gheorghe David
1981-Aventurile soldatului Gica, revista muzicala in doua acte de Eugen Rotaru premiera Cluj-Napoca, aprilie 1982, Ansamblu de Estrada al Armatei, colonel Vulpe
1983-Melodiile vacantei, revista muzicala in doua acte de Sasa Georgescu, premiera Constanta, iulie 1983-Teatrul Fantasio Aurel Manolache
1991-Profesorul de franceza, musical dupa comedia lui Tudor Musatescu, premiera Radio Romania Muzica de film (televiziune)
1979-Un albastru infinit, show de TV, Regia Titus Munteanu
1982 -Alba ca zapada si cei 7 pitici show de TV in regia lui Titus Munteanu
1983-Calatorie muzicala, show de TV, Regia Titus Munteanu.

Gabriel Cotabita - Minibiografie

Gabriel Cotabita s-a nascut la Craiova pe 1 noiembrie 1955. In Craiova a absolvit liceul ''Nicolae Balcescu'' Facultatea de Electrotehnica si un curs post universitar de analist programator. A profesat o vreme destul de indelungata la Craiova si mai apoi in Bucuresti. In 1987 s-a stabilit in Bucuresti.
S-a casatorit in 1980 si a divortat in 1996. Are 3 fiice: Aela si gemenele Milena si Eliza.
Primul cantec care l-a cantat Gabriel Cotabita a fost ''O sole mio''!
Iar ''Pescarul amator'' a fost primul cu care s-a prezentat pentru prima data pe scena in fata unui public, acest lucru s-a intamplat cu ocazia serbarii de sfarsit de an scolar si avea atunci sapte ani.
In 1967 a obtinut primul premiu ''Cine stie canta'' se numea concursul al carui trofeu Cotabita l-a castigat doi ani consecutiv. ''Mama'' si ''Congratutions'' sunt piesele pe care le interpreta in perioada respectiva. Spre sfarsitul anilor '60 Gabriel Cotabita il convinge pe tatal sau sa-i cumpere o chitara, dupa care, va urma timp de aproape doi ani cursurile Scolii Populare de Arta.
Cu chitara in brate si cu cantecele invatate el isi castiga un public destul de impresionant la cantarile din parc si in felul acesta cunoaste cativa baieti care ii devin foarte buni prieteni si alaturi de care v-a pune bazele primei sale formatii. Urmeaza o perioada importanta pentru Gabi Cotabita de care isi va aduce aminte intotdeauna cu placere MOON STONE, SUPERSONIC, NATIONAL, REDIVIVUS, HOLOGRAF. In 1986 Cotabita debuteaza ca solist independent pe scena Festivalului de la Mamaia, piesa interpretata de el in concursul de creatie a fost ''Chemarea pamantului'' nu a castigat nici un premiu, dar a castigat de partea lui publicul . A fost bisat de patru ori, iar de la Mamaia a plecat, totusi si cu un premiu oferit de carul 5 TVR pentru cea mai buna prezenta pe scena.
In anii urmatori foarte multe piese interpretate de el obtin premii importante. Primul hit nu a intarziat sa apara ''Noapte albastra'' care se difuzeaza aproape in fiecare zi la radio, fiind extrem de solicitata de ascultatori.
A urmat ''As vrea'' cele doua cantece sunt alese printre cele mai bune ale anului, drept urmare Cotabita va fi prezent in concursul ''Melodii '86 unde este invitat sa sustina si un recital. Pe scena il acompaniaza prietenii sai de la Holograf iar succesul pe care l-a avut in acel moment l-a convins ca aceasta este drumul pe care vroia sa-l urmeze.
Anul 1987 a insemnat o formalitate, Gabriel Cotabita isi confirma valoarea castigand titlul de cel mai bun solist la Festivalul de Muzica de dans pentru Tineret de la Costinesti si tot in '87 are prima aparitie TV.
Primul sau album discografic poarta titlul primului hit ''Noapte albastra'' si a aparut in 1988. Aceasta ca si urmatoarele sale aparitii discografice va alatura o serie de slagare reprezentative nu doar pentru Gabriel Cotabita ci si pentru muzica pop-rock romaneasca cu piesele: '' Da-mi o sansa'', ''Prima iubire si ultima'', ''Ave Maria'', ''Incearca'', ''Noi ramanem oameni'', ''Te rog, domnisoara, nu pleca'', ''Un simplu trecator'', ''Prinzonier'', ''Raiul e pamant'', ''Atunci cand nu esti'' si multe altele.
In 1988 Gabriel Cotabita este desemnat de Radiodifuziunea Romana si topul revistei ''Saptamana'' cel mai bun solist al anului si in anii urmatori el va fi alesul redactiilor muzicale din Radio si al ascultatorilor acestuia, precum si al cititorilor publicatiilor POP ROCK &SHOW (VOX POP ROCK) ''ECRAN MAGAZIN''
Cotabita a fost declarat solistul numarul 1 si de catre Uniunea Interpretilor, Coregrafilor si criticilor muzicali.
Iar intre anii 1988-1989 a avut peste 300 de concerte pe an! In aceasta perioada filmeaza in filmul ''In fiecare zi mi-e dor de tine'', un film in care apare in cateva secvente, dar in care mai ales il putem asculta cantand. Coloana sonora a filmului este imprimata pe un disc LP cu acelasi nume ''In fiecare zi mi-e dor de tine''
Un alt film pe a carui coloana sonora poate fi auzita piesa ''Doi navigatori'' interpretata de Gabi Cotabita este ''Rezerva la start''.
Gabi Cotabita si-a dorit intotdeauna sa apara pe scena insotit de de o trupa de acompaniament, a si reusit acest lucru in anii '90 mai intai la Vodevil si mai apoi cu Krypton. Alaturi de Vodevil a pus in scena spectacolele ''GABRIEL COTABITA SI INVITATII SAI'' si Nineteen Forever, iar cu Vodevil va sustine si alte recitaluri importante, iar cand i s-a oferit ocazia Gabi Cotabita, a reprezentat cu succes tara si peste hotare.
Incepand cu anul 1991 Cotabita devine cunoscut si apreciat si in postura de prezentator. Cele mai importante aparitii in acest sens le are pe scena festivalurilor Mamaia '91 si Bucuresti '93, concursul ''Eurovision '96''-selectia nationala 7 zile-7 nopti-Mangalia '99 si a prezentat si alte festivaluri muzicale precum Amara, Florentin Delmar etc. Si in cadrul festivalului ''Calatis 2000'' si ocazional prezinta si emisiuni tv.
In Festivalurile ''Bucuresti 2001'' si ''Calatis 2001'' ni-l readuc pe Cotabita in prim plan si de data aceasta ca director artistic si prezentator de spectacole.
La inceputul anuliu 2002 Cotabita promitea ca va avea o revenire in forta
Si iata dupa REDIVIVUS si Holograf cele mai importante trupe rock pentru Gabi Cotabita in perioada 1976-1986, apare VH2. O revenire cu succes in topuri-primul hit ''Trece vremea'' si albumul de debut intitulat GREATEST HITS o revenire de succes in lumea muzicii rock, lumea in care Cotabita acunoscut primele satisfactii muzicale.
Premii:
1988 obtine premiul publicului cu melodia ''Incearca'' la concursul ''Slagare in devenire '88
1990 castiga trofeul la Festivalul Mamaia cu piesa ''Da-mi o sansa''
1991-obtine trofeul pentru piesa ''Ave Maria''
''Te rog, domnisoara nu pleca'' este desemnat slagarul anului la festivalul Mamaia si tot in acelasi an piesa ''Ce mai vrei''-obtine locul trei la aceiasi sectiune 1992. Tot in '92 obtine trofeul cu piesa cu piesa ''Lasa-mi pe cer o stea'' Daca lumea ar fi mai buna se claseaza pe locul 2 la sectiunea creatie
1993 piesa ''Balada timidului soldat'' castiga locul doi la sectiunea Slagare
1995-''Voice from above'' devine slagarul anului la Festivalul Mamaia '95
In 1996-''Raiul e pe pamant'' slagarul anului la Mamaia
1997 Atunci cand nu esti obtine locul trei la sectiunea Slagare si tot in 1997 obtine locul doi la creatie cu piesa ''Sa nu ne spunem adio''
In 1997 primeste diploma de merit la ''Unisong Contest USA
1998 Castiga locul trei la sectiunea Soul R&B la Pacific International Song Contest Surfers Paradis,Australia
1999-trofeul pt piesa ''Te iert''
Discografie:
1983-Holograf-''Holograf 1''
1988-''Noapte albastra''
1989-''Noi ramanem oameni''
1991-''Prima iubire si ultima''
1993-''Prinzonier''
1997-''Viata e ca un cazinou''
2002-''Greatest Hits''

Nelu Dumitrescu (Iris) - Minibiografie

Nelu Dumitrescu s-a nascut pe data de 5 noiembrie 1954 in Bucuresti.
Este casatorit cu Georgeta Dumitrescu si are un fiu Lucian Cristian Dumitrescu.
Activitate profesionala: Din 1976 este membru fondator al grupului Iris.
Intre anii 1980-1981 la Rosu si Negru .
Ii plac fotbalul si tenisul, fiind liderul formatiei Iris.
Nelu Dumitrescu a pus prima oara mana pe toba la 16 ani si a inceput sa cante cu Iris cand a venit din armata si este singurul ramas din prima componenta IRIS.
Iar mottoul sau este: Zambeste! Maine va fi mai rau!-Marpphy
Trei calitati: perseverenta, comunicativ si familist si spune ca are si trei defecte: sinceritatea, rabdare si modestie.
Cel mai frumos cadou primit este viata si cel mai fericit moment pentru Nelu Dumitrescu este nasterea baiatului sau.
Despre colegii de trupa spune ca sunt profesionisti, curajosi, devotati si sinceri.
Iar filmul preferat al lui Nelu Dumitrescu Spartacus/Cidul si autorul preferat Agatha Christie si ii place munca in echipa.
Cea mai mare dorinta a sa: sanatate, un avion al formatiei IRIS si sa-si vada baiatul implinit.

Maria Radu nascuta pe 5 noiembrie.

La 14 ani sustine primul concert pe stadionul Progresul cu formatia Solari.
Urmeaza timp de doi ani Scoala Populara de Arta din Bucuresti, sectia canto timp in care participa la numeroase festivaluri si castiga numeroase premii.
In 1993 incepe colaborarea ca backing vocal cu formatia Directia 5.
In 1995 colaboreaza cu formatia Timpuri noi si canta in deschiderea concertului ''Rockmania'' cu Joe Cocker, Rod Stewart si Eros Ramazzotti si participa la Cerbul de aur.
In 1996 incepe colaborarea cu Romeo Vanica jr. si infiinteaza formatia Van Noizz 2 albume, numeroase hituri ca: ''Vara in doi'', ''Nu renunta'' prima piesa romaneasca care a ajuns pe locul intai in top 50 Radio Contact, ''Pas cu pas'', ''Iubire, bibilou de portelan'', videoclipurile pentru piesele ''Pas cu pas'' si ''De atatea ori''.
In 2000 colaboreaza cu Vank, iar piesa ''Langa inima mea, vine inima ta'' devine hit si imnul indragostitilor.
In 2004, ocupa locul doi la Selectia Nationala pentru Eurovision cu melodia ''Al this time'' compozitie proprie
2006, apare primul album solo intitulat ''M-am indragostit un pic''.
Incepe turneul de promovare alaturi de cinci instrumentisti si realizeaza videoclipuri pentru piesele ''Al this time'', ''Dorul'', ''M-am indragostit un pic'' si apare la nenumarate emisiuni TV printre care Canal-50-Italia.

Julia Anghelescu - Minibiografie

Giulia Anghelescu s-a nascut pe 7 noiembrie 1984 la Galati.
Giulia a urmat clasele primare la Liceul de Arta ''Dimitrie Cuclina'' din Galati, apoi a dat la liceul pedagogic ''Costache Negri''. Aici a facut cursuri foarte putin, dupa care s-a transferat la un liceu din Constanta, pentru ca mai apoi sa vina la Bucuresti la liceul ''Gheorghe Lazar''.
Giulia este absolventa a Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii Spiru Haret.
In cariera muzicala a Giuliei se remarca trei mari etape: Candy, solo si DJ Project.
In anul 1996, Giulia a pus bazele primei sale trupe. Se numea ''Flash'' si avea in componenta si pe Andreea Antonescu si Monica Andrei, proiectul nu a functionat, asa ca in 2000 cu ajutorul lui Laurentiu Duta, apar de nicaieri trei fete, cu piese pozitive, Giulia, Claudia si Selena formand grupul Candy.
In acelasi an apare, apare albumul lor de debut ''Candy'' cu super hitul ''Mergem la mare''. La sfarsitul anului, Claudia pleaca din trupa pentru a-si construi o cariera solo.
Giulia o inlocuieste cu Monica. Din cauza nemultumirilor Giulia renunta definitiv la Candy in 2004.
Cariera solo:
In 2004 Giulia va lansa primul ei album solo ''Giulia'', si in pararel cu cariera muzicala, Giulia accepta postul de prezentatoare a unei emisiuni de divertisment.
In 2005, Giulia Anghelescu devine voce la radio. Intai la Kiss Fm, apoi One Fm, Radio 21 si Pro Fm.
Pe plan solo, Giulia a lansat trei albume 2004-''Giulia'', 2006 ''Fluturi''si 2008 ''Primul pas''.
DJ Project-La sfarsitul anului 2009, Giulia a acceptat sa devina vocea proiectului DJ Project dupa plecarea Elenei.
Giuliei ii plac foarte mult Holograf si Directia 5 si ar face un duet cu Robbie Wiliams, daca ar avea ocazia.
Cea mai frumoasa vacanta a Giuliei a fost cea de la Disneyland cand a fost ceruta in casatorie de Vlad Huidu.

Alin Oprea - Minibiografie

Alin Oprea s-a nascut la Turda pe data de 20 noiembrie 1971 si este compozitorul la aproape toate piesele al grupului Talisman.
Alin Oprea a studiat vioara si pianul la Scoala de Muzica din Cluj iar la varsta de 15 ani a cantat in trupele rock din Cluj, ''Alpha Rock'', ''Compact'', ''Sin''din Bucuresti, ''Sfinx Experience''.
Biografia si cariera:
Formatia Talisman s-a infiintat pe data de 16 decembrie 1996, cand membrii Alin Oprea si Tavi Colen au participat la festivalul ''Om bun'' si au obtinut Marele Premiu.
La trei luni de lansarea single-ului ''Atat de singur'', unde s-au obtinut vanzari record, de 150.000 de exemplare pe casete audio, grupul a fost rasplatit de producatorul Intercont Music cu ''Discul de Platina''.
Intr-o perioada destul de scurta cam un an si jumatate de la lansare, trupa a sustinut 250 de concerte.
Anul 1999 se dovedeste a fi un an plin de succes pentru trupa Talisman, fiind desemnata Formatia Pop rock a anului la premiile ''Expres Muzical 1999'', dupa care se incepe colaborarea cu trupa PHOENIX.
Cu aceasta renumita trupa Alin Oprea si Tavi Colen, imprima maxi-single-ul ''Ora Hora'' si sustin mai multe concerte in Occident.
Urmeaza apoi lansari de albume:
2000-''De ziua ta''
2OO1-''Talisman live''
2003-''Balade''
2004-''La prima vedere
2006-''Pentru prieteni''
In anul 2006 cand trupa Talisman a implinit 10 ani de activitate artistica a fost lansat albumul intitulat ''Pentru prieteni'' iar primul single extras este piesa ''Senorita'', melodie ce a cucerit topurile de specialitate.
Iar la sfarsitul anului 2006, cei doi membrii principali au hotarat sa se desparta, trupa Talisman urmand sa fie promovata in formula Alin Oprea si cei cinci tineri instrumentisti.
Media Pro Music a lansat pe piata in anul 2007 primul album de ''Best of'' al trupei.
Materialul contine cele mai frumoase piese ale formatiei Talisman in interpretarea inconfundabila a lui Alin Oprea.
''Best of Talisman'' contine si o piesa care nu a mai fost inclusa pe nici un album al trupei, piesa se numeste ''Fara tine'' si beneficiaza de un videoclip.

Cornel Fugaru - Minibiografie

Cornel Fugaru nume de referinta in industria muzicala din Romania si s-a nascut pe data de 2 decembrie 1940 la Bucuresti si a decedat pe 13 iulie 2011.
Cornel Fugaru a urmat studiile muzicale la Conservatorul din Bucuresti intre anii 1961-1966 cu Victor Iusceanu teorie-solfegiu, Gheorghe Dumitrescu-armonie, Myriam Marbe-contrapunct, Stefan Niculescu-forme muzicale, Dan Constantinescu-compozitie, Ion Marian si Constantin Romascanu-cor si dirijat coral, Adrian Sachelarie, Petre Brancusi si Octavian Lazar Cosma-istoria muzicii, Emilia Comisel-folclor, Afrodita Tanasescu-pian.
Cornel Fugaru a fost liderul formatiei romanesti Sincron, infiintata in 1964, care a canat cu artiste celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru, Corina Chiriac.
Fugaru a facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara, a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune, a aparut ca interpret in filme ''Opt minute de vis'' in 1966 in regia lui Mihai Constantinescu, Opt exercitii de 625 de linii in 1967, film TV ,,Impuscaturi pe portativ'' -1967, regia Cezar Grigoriu si a scris si muzica de film pentru pelicule precum ''Brezaia'', ''Cici'', ''Oaca si Boaca'', ''Cei 414'' si altele.
A adaptat numeroase melodii populare romanesti precum ''Ducea rufele la rau'', ''Pe langa plopii fara sot'', ''Jocul fetelor'', ''Alunelul'', ''Haulita de la Gorj'', ''Sarba munteneasca''.
Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numara ''Dau viata mea pentru o iubire'', ''Eu nu mai sunt cel de ieri '', ''Nu sunt sclavul tau'', Cornel colaborand foarte mult cu sotia sa, Mirela Voiculescu-Fugaru.
A fost distins cu premiul 3 la Festivalul Mondial al Tineretului si Studentilor de la Sofia 1968, cu premiul 3 la Festivalul PRIMAVARA CANTECULUI de la Poznan-Polonia in 1978, cu premiul juriului in 1983 si Marele Premiu in 1986 la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, cu premiul Uniunii Compozitorilor 1988, 1990 si 1995, premiul 1 la sectia Balada din SOUTH PACIFIC INTERNATIONAL SONG CONTEST-Australia 1997 si 1998, Marele Premiu la SONG FESTIVAL MAKEFEST-Macedonia 1997, premiul 3 la Children INTERNATIONAL SONG ESTIVAL Cairo, Egipt in 1998.
Cornel Fugaru prin tot ce a facut pentru muzica usoara romaneasca se va numara cu siguranta printre cei mai prolifici si renumiti compozitori romani din toate timpurile.

 Stefan Hrusca - Minibiografie

Stefan Hrusca s-a nascut pe 8 decembrie 1957-Ieud, Maramures. Stefan este un interpret de muzica folk, cunoscut publicului mai ales prin colindele ce le interpreteaza atat de frumos.
A debutat ca artist in anul 1981 cu Cenaclul Flacara pana in 1984, a sustinut peste 1000 de spectacole impreuna cu Cenaclu.Incepand cu anul 1991 s-a stabilit in Toronto, Canada.
Pe perioada activitatii in Cenaclu a obtinut o serie de premii precum: Premiul al Muzicii Folk 1982, Premiul pentru creatie 1983 si Premiul pentru intreaga activitate in 1984, tot in anul 1984 paraseste Cenaclul Flacara si incepe colaborarea cu Vasile Seicaru si Radu Gheorghe pe scena Teatrului Tandarica.
Concerteaza in Bulgaria , Ungaria, Rusia, SUA, Austria, Germania, China, Coreea de Nord, Republica Moldova.
Discografie
1983-Ruga pentru parinti
1986-Urare pentru indragostiti
1988-Calatori visatori la care a colaborat cu Vasile Seicaru
1990-Colinde
1993-La savarsitu'lumii
1995-Ziurel de ziurel
1995-Fostele iubiri
2001-Sfanta-i sara de Craciun
2001-20 de ani
2001-Craciunul cu Hrusca
2005-Iarasi flori dalbe
2007-Balade speciale
2012-La mijlocu'cerului
Premii-Marele Premiu al Muzicii Folk -1982
Premiul pentru creatie-1983
Premiul Discul de Aur oferit de Casa de discuri Electrecord, cu albumul ''Colinde'' pentru cele mai multe albume vandute 1991
Al doilea Disc de Aur pentru albumul ''La savarsitu'lumii''
Premiul Uniunii Oamenilor de Arta pentru cele mai multe unitati vandute din albumul ''Ziurel de ziurel'' 1996.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu